1 κουταλιά ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μάραθο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. Σαμπούκα
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες τεμαχισμένες
1 φλιτζ. ζωμός λευκού ψαριού
1 κουταλάκι Ταμπάσκο
αλάτι
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΑΡΑΒΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛOΜΟ CAJUN ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ MOZZARELLA ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΟΝΤΣΙΝΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ ...
Μακαρονάδα με τόνο ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
Μπακαλιάρος με σέλινα και κάστανα ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΟΣΠΟΡΟΥΣ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...

Συνταγές » Σάλτσες
Συνταγή 1 από 5  Επόμενη

ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ0 ψήφοι




 
Η συνταγή σχεδιάστηκε για σφιχτό λευκό ψάρι, μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε τον ζωμό ψαριού με σάλτσα ντομάτας ή, για παχύτερη σάλτσα, με ντοματοπολτό διαλυμένο όσο χρειάζεται σε νερό, ή απλά βάζουμε 1 φλιτζ. νερό αντί για ζωμό. Άλλη παραλλαγή, για πιο κρεμώδη σάλτσα, είναι να προσθέσουμε παχιά κρέμα.
Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μάραθο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. Σαμπούκα
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες τεμαχισμένες
1 φλιτζ. ζωμός λευκού ψαριού
1 κουταλάκι Ταμπάσκο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μάραθο στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη Σαμπούκα, τις ντομάτες, τον ζωμό ψαριού και το Ταμπάσκο. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει ελαφριά βράση. Σιγοβράζουμε απαλά για περίπου 20 λεπτά καθώς μαλακώνουν τα λαχανικά.
2. Λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη βάζουμε στην άκρη.
3. Λίγο πριν σερβίρουμε, αναθερμαίνουμε τη σάλτσα, βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση και περισσότερο Ταμπάσκο, αν θέλουμε.

Συνταγή 1 από 5  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.