1 κουταλιά ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μάραθο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. Σαμπούκα
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες τεμαχισμένες
1 φλιτζ. ζωμός λευκού ψαριού
1 κουταλάκι Ταμπάσκο
αλάτι
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΣΙΛΙ ΣΟΣ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΜIΛΦΕΪΓ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΜΠΟΤΙ ΚΕΜΠΑΠ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ WALDORF...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
Κοτόπουλο με αρακά ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ...
ΠΑΣΠΑΛΑΣ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΥΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...

Συνταγές » Σάλτσες
Συνταγή 1 από 5  Επόμενη

ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ0 ψήφοι




 
Η συνταγή σχεδιάστηκε για σφιχτό λευκό ψάρι, μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε τον ζωμό ψαριού με σάλτσα ντομάτας ή, για παχύτερη σάλτσα, με ντοματοπολτό διαλυμένο όσο χρειάζεται σε νερό, ή απλά βάζουμε 1 φλιτζ. νερό αντί για ζωμό. Άλλη παραλλαγή, για πιο κρεμώδη σάλτσα, είναι να προσθέσουμε παχιά κρέμα.
Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μάραθο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. Σαμπούκα
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες τεμαχισμένες
1 φλιτζ. ζωμός λευκού ψαριού
1 κουταλάκι Ταμπάσκο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μάραθο στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη Σαμπούκα, τις ντομάτες, τον ζωμό ψαριού και το Ταμπάσκο. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει ελαφριά βράση. Σιγοβράζουμε απαλά για περίπου 20 λεπτά καθώς μαλακώνουν τα λαχανικά.
2. Λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη βάζουμε στην άκρη.
3. Λίγο πριν σερβίρουμε, αναθερμαίνουμε τη σάλτσα, βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση και περισσότερο Ταμπάσκο, αν θέλουμε.

Συνταγή 1 από 5  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.