1 μεγάλη πρέζα ίνες σαφράν
4 τομάτες λιαστές κομμένες
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες αλλά με τα κεφάλια και τις ουρές
250 γρ μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε δακτυλίδια των 5 χιλ.
250 γρ φιλέτο από λευκό ψάρι με σφικτό κρέας, όπως ξιφίας ή σφυρίδα κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 μικρός βολβός φινόκιο καθαρισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
2/3 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
250 γρ παπαρδέλες (φαρδιές λωρίδες ζυμαρικού)
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΥΡΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΞΙΝΟΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΡΑ ...
Παγωτό Καφέ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
Ραγού από στρείδια ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ Η ΡΥΖΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ...
ΨΗΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 378 από 422  Επόμενη

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΨΑΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ 3 ψήφοι




 

Υλικά

1 μεγάλη πρέζα ίνες σαφράν
4 τομάτες λιαστές κομμένες
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες αλλά με τα κεφάλια και τις ουρές
250 γρ μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε δακτυλίδια των 5 χιλ.
250 γρ φιλέτο από λευκό ψάρι με σφικτό κρέας, όπως ξιφίας ή σφυρίδα κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 μικρός βολβός φινόκιο καθαρισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
2/3 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
250 γρ παπαρδέλες (φαρδιές λωρίδες ζυμαρικού)
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το σαφράν, τις λιαστές τομάτες και το θυμάρι σε ένα μπολ με 4 κουταλιές καυτό νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 30 λεπτά περίπου.
2. Βάζουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το φινόκιο σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί. Σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε το ψάρι, το σαφράν, τις τομάτες και το θυμάρι με το υγρό τους. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά (όχι παραπάνω αλλιώς τα καλαμαράκια θα σκληρύνουν.)
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό.
5. Μοιράζουμε το ζυμαρικό σε 4 πιάτα σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 378 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.