375 γρ. ζυμαρικό πεταλούδα 1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση 1 μεγάλο αβοκάντο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κουταλιά τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού 2 κουταλιές φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 1 πορτοκάλι σε φέτες 4 φέτες καπνιστός σολομός 4 φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση 4 κλαράκια άνηθο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό, το ξαναστραγγίζουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 2. Βάζουμε το αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς το κουκούτσι και χοντροκομμένο, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι στο μπλέντερ και το δουλεύουμε, ώσπου να γίνει λεπτόρρευστο. 3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με το μίγμα τoυ αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά. 4. Τυλίγουμε σε χωνιά τις φέτες του σολομού και τα γεμίζουμε με τα κλωνάρια του άνηθου. Διαιρούμε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω τα χωνιά του σολομού και τις φέτες πορτοκαλιού.
Συνταγή 36 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!