250 γρ. μαύρες ελιές στραγγισμένες και ξεσποριασμένες
½ κουταλάκι πάστα αντσούγας
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
¼ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/8 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ AIOLI ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ...
FALAFEL...
ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ...
Μπακαλιάρος Πλακί ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ...
Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΥΔΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
Λεμονάδα Nimbu Pani ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ...
ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
Κοκτέηλ αβοκάντο ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
ΓΛΥΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΣΥΚΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ (Crema formaggio all' aglio)...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
Νερό με κίμινο (Jeera Pani) ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Β ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...

Συνταγές » Πατέ-ντιπ
Προηγούμενη Συνταγή 3 από 19  Επόμενη

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΕΛΙΑΣ (Ταπενάντ)0 ψήφοι




 
Περίπλοκο γευστικά άλειμμα που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά, καταγόμενο από την Provence στη Νότια Γαλλία. Μπαίνει σε σάντουιτς, τυροκεφτέδες ή σερβίρεται με κρουτόν ως κομψό και ωραίο ορεκτικό.
Υλικά
250 γρ. μαύρες ελιές στραγγισμένες και ξεσποριασμένες
½ κουταλάκι πάστα αντσούγας
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
¼ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/8 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Με συνεχείς παλμούς στο μπλέντερ επεξεργαζόμαστε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι, μέχρι μόλις να αρχίσει να σχηματίζεται μια πάστα. Ενώ δίνουμε παλμούς, προσθέτουμε το λάδι σε σταθερή ροή, ώσπου όλα τα συστατικά να αναμιχθούν καλά, διατηρώντας εν τούτοις τη χοντροκομμένη υφή. Παγώνουμε για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 3 από 19  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.