3/4 φλιτζ.μπίρα
1 κοτόπουλο γύρω στα 1200 γρ.
φυτικό λάδι
2 αυγά, με χωρισμένο κρόκους από ασπράδι
3/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσεως
3/4 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι φυτικό λάδι
1/4 κουταλάκι σκορδόσκονη
Εκτέλεση
Αφήνουμε την μπίρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 45 λεπτά περίπου. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια – κάθε μισό στήθος στη μέση. Σε μια χύτρα ρίχνουμε τα κομμάτια και αρκετό νερό, ώστε να τα σκεπάζει. Ζεσταίνουμε για να πάρει βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό του, το σουρώνουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Χύνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι ή βραστήρα ώστε να έχει βάθος 5-8 εκ. και το ζεσταίνουμε στους 190C. Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν. Χτυπάμε την μπίρα, το αλάτι, το 1 ½ κουταλάκι λάδι, τη σκορδόσκονη και τους κρόκους των αυγών μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Διπλώνουμε (δηλ. αναμιγνύουμε προσεκτικά με το πιρούνι) τα ασπράδια στο μίγμα της μπίρας. Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ένα-ένα στο πανάρισμα. Τα τηγανίζουμε 3-4 τη φορά μέχρι να ροδίσουν και να σκουρήνουν, για 5-7 λεπτά.
Συνταγή 41 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΙΔΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 10-08-2008 08:21:37
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ 2 ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ 2-3 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΟΤΑΝ ΤΗΓΑΝΙΣΤΕΙ. ΣΤΟ ΖΩΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΕΨΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΨΟΥΜΕ.
Γιώργος 23-07-2008 23:28:47
Απίστευτο, το έφτιαξα και αν και έκανα χάλια την κουζίνα κανείς δεν παραπονέθηκε :)
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!