8 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/3 φλιτζ. τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γρ. πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες και μετά ψιλοκομμένη
390 γρ. ταλιατέλες (με αυγά)
1 μέτριο μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια 1,5 εκ.
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΣΟΓΙΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ...
ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΕΛΙΑΣ (Ταπενάντ)...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΤΣΙΛΙ...
FALAFEL...
Πικάντικο πώντς ανανά ...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα ...
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
Λεμονάδα Nimbu Pani ...
Κοκτέηλ αβοκάντο ...

Συνταγές » Ζυμαρικά
Προηγούμενη Συνταγή 5 από 29  Επόμενη

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΥΓΑ3 ψήφοι




 
Τα τηγανητά αυγά κάνουν πλουσιότερη μια έξυπνη καρμπονάρα.
Υλικά
8 μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/3 φλιτζ. τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γρ. πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες και μετά ψιλοκομμένη
390 γρ. ταλιατέλες (με αυγά)
1 μέτριο μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια 1,5 εκ.
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε ελαφρά 4 αυγά, τα δύο τυριά, το σκόρδο και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.
2. Μαγειρεύουμε την πανσέτα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 7 λεπτά. Με ένα βαθύ κουτάλι την μεταφέρουμε στο μπολ.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 3 λεπτά λιγότερο από της οδηγίες της συσκευασίας) και προσθέτουμε το μπρόκολο. Μαγειρεύουμε μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό και τρυφερό και το ζυμαρικό να έχει μαλακώσει, περίπου για 3 ακόμη λεπτά. Στραγγίζουμε το μίγμα ζυμαρικού και μπρόκολου και φυλάμε ½ φλιτζ. από τον ζωμό. Ξαναβάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς). Αμέσως προσθέτουμε το μίγμα αυγού και τυριών, την πανσέτα και τον ζωμό και ανακατεύουμε, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό κατά το ανακάτεμα. Ρίχνουμε αλάτι και περισσότερο πιπέρι κατά τη γεύση. Το σκεπάζουμε για να παραμείνει ζεστό.
4. Θερμαίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Σπάζουμε τα 4 αυγά που έχουν μείνει μέσα στο τηγάνι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι το ασπράδι να γίνει λευκό, περίπου για 2 λεπτά. Προσεκτικά γυρίζουμε τα αυγά, μαγειρεύουμε μέχρι το ασπράδι να γίνει λευκό, αλλά ο κρόκος να παραμείνει μαλακός, περίπου για 1 λεπτό ακόμη. Βγάζουμε τα αυγά από τη φωτιά, τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 5 από 29  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.