60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. γάλα
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
5-6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
70 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοκομμένο
80 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
Σάμαλι ...
Κουλούρια Σουσαμένια...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ AIOLI ...
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΠΑΠΙΑΣ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΟΣ ΤΑΡΤΑΡ...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
Κουλούρια Κανέλλας ...
Μαρούλι με αβοκάντο και καρύδια ...
Λαπάς ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ...
Αρνί λαδορίγανη στη κατσαρόλα ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
Σούπα Μινεστρόνε ...

Συνταγές » τυρί,αυγά
Προηγούμενη Συνταγή 2 από 30  Επόμενη

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ1 ψήφοι




 
Μπορείτε να το σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι και στις μικρές συγκεντρώσεις. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το σουφλέ σερβίρεται αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και δεν επιτρέπεται να περιμένει στους μεγάλους μπουφέδες.
Υλικά
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. γάλα
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
5-6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
70 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοκομμένο
80 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C και βουτυρώνετε μια φόρμα για σουφλέ. Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το χλιαρό γάλα και την αφήνετε στη φωτιά μέχρι να δέσει. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Αφήνετε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τους κρόκους, τους προσθέτετε μαζί με τα τριμμένα τυριά και το ψιλοκομμένο προσούτο στην μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις στην μπεσαμέλ. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ (ή σε ατομικά σκεύη) και ψήνετε για 40' - 45' μέχρι να φουσκώσει. Σερβίρετε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 2 από 30  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

yumyum editor 05-11-2009 10:36:16

Επειδή εμείς δεν διαθέτουμε καμμία συνταγή για κις λωρέν μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ακόλουθο link: http://greekcook.gr/syntages/kis_loren

aspa 05-11-2009 02:04:39

καμια συνταγη για κισ λωρεν?

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.