60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. γάλα
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
5-6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
70 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοκομμένο
80 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΧΑΡΑΣ ...
Μακαρονάκι με πέστροφα καπνιστή, μαγιονέζα και γιαούρτι ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...
Παγωτό Βανίλια ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ...
Μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΛΥΘΡΙΝΙ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΒΟΥΡΙ, ΜΑΓΚΟ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ...

Συνταγές » τυρί,αυγά
Προηγούμενη Συνταγή 2 από 30  Επόμενη

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ1 ψήφοι




 
Μπορείτε να το σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι και στις μικρές συγκεντρώσεις. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το σουφλέ σερβίρεται αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και δεν επιτρέπεται να περιμένει στους μεγάλους μπουφέδες.
Υλικά
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. γάλα
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
5-6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
70 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοκομμένο
80 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C και βουτυρώνετε μια φόρμα για σουφλέ. Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το χλιαρό γάλα και την αφήνετε στη φωτιά μέχρι να δέσει. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Αφήνετε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τους κρόκους, τους προσθέτετε μαζί με τα τριμμένα τυριά και το ψιλοκομμένο προσούτο στην μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις στην μπεσαμέλ. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ (ή σε ατομικά σκεύη) και ψήνετε για 40' - 45' μέχρι να φουσκώσει. Σερβίρετε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 2 από 30  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

yumyum editor 05-11-2009 10:36:16

Επειδή εμείς δεν διαθέτουμε καμμία συνταγή για κις λωρέν μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ακόλουθο link: http://greekcook.gr/syntages/kis_loren

aspa 05-11-2009 02:04:39

καμια συνταγη για κισ λωρεν?

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.