4 αυγά
βούτυρο
αλάτι
λευκή τρούφα
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ (Crema formaggio all' aglio)...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
FALAFEL...
ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝTOMATEΣ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ...
ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΠΟΥΡΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΥΓΑ...
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ...
Γαριδομακαρονάδα ...
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
Κουλούρια Κανέλλας ...
Μαρούλι με αβοκάντο και καρύδια ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Συνταγές » τυρί,αυγά
Συνταγή 1 από 30  Επόμενη

ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ1 ψήφοι




 
Ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους, οι αφροδισιακές ιδιότητες της τρούφας ήταν πολύ γνωστές. Στο περίφημο βιβλίο του “De re Coquinaria” ο Απίκιος εξυμνεί τα θαυμαστά αποτελέσματα του μανιταριού και υποδεικνύει 6 διαφορετικούς τρόπους χρήσης του. Με την πτώση της αυτοκρατορίας, οι μαγικές του ιδιότητες ξεχάστηκαν και μόλις στα 1700 οι Γάλλοι άρχισαν να εκθειάζουν τις θαυματουργές ιδιότητες από τις διάφορες τρούφες. Ο διάσημος γαστρονόμος Brillat Savarin (1755-1826) αφιερώνει εξι ολόκληρες σελίδες του βιβλίου του “Physiologie du goût”(Φυσιολογία της γεύσης) στις ερωτικές τους ιδιότητες. Οι τρούφες υπάρχουν σε δυο οικογένειες, τις λευκές και τις μαύρες. Οι μαύρες βρίσκονται σε πολλά μέρη με τις πραγματικά περίφημες από το Perigord στη Γαλλία και από τη Norcia στην Ιταλία. Όμως, ο βασιλιάς των τρουφών είναι οι λευκή. Βρίσκεται κυρίως στο Piedimonte (Ιταλία), ενώ οι πιο γνωστές και δημοφιλείς προέρχονται από τους λόφους γύρω από την πόλη της Alba. Όμως, η βασική διαφορά δεν βρίσκεται στο χρώμα αλλά στη μυρωδιά, που προφανώς επηρεάζει τη γεύση. Η μαύρη τρούφα έχει μια ευχάριστη μυρωδιά φθινοπωρινού φύλλου και συνήθως χρησιμοποιείται μαγειρεμένη. Αντίθετα η λευκή έχει μια έντονη, οξεία οσμή με χιλιάδες αποχρώσεις και χρησιμοποιείται ωμή, τριμμένη πολύ ψιλή, πάνω μαγειρεμένες ή ωμές τροφές. Επειδή είναι τόσο σπάνια και ακριβή, πρέπει να τη διαλέγουμε σωστά. Πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμη μπέζ, όσο πιο ανοιχτόχρωμη τόσο καλύτερα. Πρέπει να είναι στέρεα, γι΄αυτό πετάμε όσες είναι έστω και λίγο μαλακές στην αφή. Η παρακάτω απλή συνταγή είναι ότι πρέπει για το τετ-α-τετ μας, ταυτόχρονα όμως κι ένας από τους πλέον έξοχους και εκλεπτυσμένους τρόπους για να εκτιμήσουμε την πληρότητα του υπέροχου αυτού δώρου της γης.
Υλικά
4 αυγά
βούτυρο
αλάτι
λευκή τρούφα
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε την τρούφα βουρτσίζοντάς την καλά, για να φύγει όλο το χώμα.
2. Τηγανίζουμε τα αυγά στο φούρνο με το βούτυρο και λίγο αλάτι και, μόλις γίνουν, τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ξύσμα τρούφας.

Αν μας περισσέψει τρούφα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε μέσα σε ένα βαζάκι γεμάτο ρύζι ερμητικά κλειστό. Μπορούμε τότε να τρίψουμε λίγο πάνω από ένα έξοχο ριζότο με σαφράν, τελειώνοντας την τρούφα, δυναμώνοντας όμως την ερωτική μας ιστορία.

Συνταγή 1 από 30  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.