Μια χωριάτικη ιταλική σαλάτα που γίνεται με χτεσινό, κρουστό ψωμί, φρέσκες ντομάτες και τυρί μοτσαρέλα.
Υλικά
6 φλιτζ. χτεσινό χωριάτικο κομμένο σε μπουκιές
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
4 μέτρια ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
3/4 φλιτζ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
10 φύλλα βασιλικού σχισμένα
1/2 φλιτζ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
1 φλιτζ. φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε μπουκιές
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ψωμί με το 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Απλώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί και το φρυγανίζουμε στον φούρνο μέχρι να χρυσίσει, περίπου για 5-10 λεπτά, και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
3. Στο μεταξύ, χτυπάμε μαζί το 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι. Αναμιγνύουμε απαλά το ψωμί, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον βασιλικό, τις ελιές και τη μοτσαρέλα. Αναμιγνύουμε με τη βινεγκρέτ και το αφήνουμε για 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Συνταγή 2 από 51
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πάνος Σταματίου 22-08-2009 00:54:48
εφτιαξα αυτη τη σαλατα με τη διαφορα οτι αντι για μπαλσαμικο έβαλα Οξλυμελι της εταιριας λιοστροφι και εγινε τελεια.
θα το βρειτε σε επιλεγμενα καταστηματα και στο 210 6142044
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!