1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο
250 g χτένια πλυμένα και στραγγιγμένα
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 κουταλιά εστραγκόν
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
6 λεπτοί μίσχοι από σπαράγγια
1/2 φλιτζ. νερό
250 g λιγκουίνια, βρασμένα, στραγγισμένα και
ζεσταμένα με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ...
Παγωτό Φράουλα ...
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
Σούπα αγγουριού με σολωμό ...
...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
Μακαρονάδα από στρείδια ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ...
ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ...
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
Γερμανική γέμιση γαλοπούλας...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΞΙΦΙΑΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
Ραβιόλι με θαλασσινά και σως από πορτοκάλι και κρόκο ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 71 από 422  Επόμενη

Λιγκουίνια μα χτένια και σπαράγγια 0 ψήφοι




 

Υλικά

1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο
250 g χτένια πλυμένα και στραγγιγμένα
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 κουταλιά εστραγκόν
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
6 λεπτοί μίσχοι από σπαράγγια
1/2 φλιτζ. νερό
250 g λιγκουίνια, βρασμένα, στραγγισμένα και
ζεσταμένα με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις τα κρεμμυδάκια μαραθούν, προσθέτουμε το κρασί και τα χτένια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε το εστραγκόν και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
2. Στο μεταξύ, σε μιαν άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τα σπαράγγια στο νερό και τα βράζουμε μέχρι του σημείου να βγαίνει ελαφρός ατμός και τα σπαράγγια να γίνουν τρυφερά (εναλλακτικά τα φτιάχνουμε στον ατμό).
3. Βγάζουμε τα σπαράγγια από το νερό και τα βάζουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
4. Σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό.

Προηγούμενη Συνταγή 71 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.