4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500 γρ ρύζι μακρύσπορο
1 κουταλάκι κουρκούμη
300 ml γάλα κοκοκάρυδου
1-2 μίσχοι δυοσμαρίνης (lemon grass), λιωμένοι
αλάτι
Για το γαρνίρισμα
1 τσίλι ψιλοκομμένο
1 κοινή ομελέτα από 1 αυγό κομμένη σε λωρίδες (βλ. παρακάτω)
αγγούρι σε κομμάτια
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ρύζι και την κουρκούμη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα κοκοκάρυδου και 900 ml κρύο νερό, μετά τη δυοσμαρίνη και αλάτι κατά τη γεύση. Το αφήνουμε να πάρει βράση, το σκεπάζουμε και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
2. Το βάζουμε σωρό σε ένα θερμασμένο πιάτο σερβιρίσματος και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες.
Συνταγή 5 από 9
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!