250 γρ τόνος φρέσκος ή από κονσέρβα 250 γρ κριθαράκι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο 120 γρ μαγιονέζα λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο 2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες 100 γρ ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση 2 αβγά σφιχτοβρασμένα
Το πιάτο αυτό έχει πορτογαλική προέλευση, όπου φτιάχνεται με ρύζι και φρέσκο τόνο.
Στην παρούσα παραλλαγή το κριθαράκι και ο τόνος κονσέρβα δίνουν ένα εξ ίσου ωραίο
κρύο πιάτο με ωραιότατη εμφάνιση.
Υλικά
250 γρ τόνος φρέσκος ή από κονσέρβα 250 γρ κριθαράκι βρασμένο, ξεπλυμένο με κρύο νερό και στραγγισμένο 120 γρ μαγιονέζα λίγο μαρούλι φρέσκο τραγανό ψιλοκομμένο 2 μεγάλες σφιχτές τομάτες κομμένες 100 γρ ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση 2 αβγά σφιχτοβρασμένα
Εκτέλεση
Τρίβουμε το ψάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κριθαράκι, τη μαγιονέζα, το μαρούλι, τις τομάτες και τις ελιές. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα, το πιέζουμε καλά και το ψύχουμε. Το βγάζουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με φέτες αβγού.
Συνταγή 9 από 11
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!