1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο ( ή και κατεψυγμένο) 120 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2-3 φρέσκιες πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ 1 κουταλάκι αλάτι περίπου 1/2 κουταλάκι ζάχαρη λευκή ή 1 κουταλάκι σκούρα 1/2 φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα (Από ασιατικό παντοπωλείο)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες του 1 εκ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε ανακατεύοντας για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, την πιπεριά, το τζίντζερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 125 κ.εκ. νερό και περιμένουμε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Το ξεσκεπάζουμε κι αφήνουμε να εξατμιστεί το υπόλοιπο υγρό. Ρίχνουμε από πάνω το γκαράμ μασάλα και ανακατεύουμε.
Συνταγή 4 από 11
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!