60 γρ. μικρά κοχύλια ζυμαρικού 24 ξεφλουδισμένες γαρίδες φύλλα μάραθο 375 γρ. φιλέτα καπνιστού ψαριού, π.χ. μπακαλιάρος, χωρίς πέτσα και κομμένος σε κομμάτια 3 ασπράδια αυγού 250 ml (1 φλιτζάνι) παχιά κρέμα αλάτι λίγο πιπέρι καγιέν φέτες λεμονιού, αυγά ψαριού και κλαράκια άνηθου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε. Βουτυρώνουμε 6 πιάτα για σαγανάκι (πυρίμαχα). Βάζουμε 4 γαρίδες και λίγα φύλλα μάραθο στον πάτο κάθε πιάτου. 2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Στο μπλέντερ λιώνουμε το ψάρι ώσπου να γίνει λεπτόρρευστο. Προσθέτουμε τα ασπράδια και την κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι και καγιέν. Ανακατεύουμε μέσα το ζυμαρικό. 3. Μοιράζουμε το μίγμα ανάμεσα σε (πυρίμαχα) πιάτα για σαγανάκι. Βάζουμε τα πιάτα σε ταψί ψησίματος. Ρίχνουμε νερό να καλύψει τα πιάτα μέχρι τη μέση. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να πήξει. 4. Τα μεταφέρουμε σε πιάτα σερβιρίσματος και τα γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού, αυγά ψαριού και άνηθο.
Συνταγή 94 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!