4 αντζούγες φρέσκες
2 αντζούγες παστές
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
3 μεγάλες ώριμες τομάτες
1 κίτρινη πιπεριά
125 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
l κουτάλι. σούπας κάπαρη
4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή λίγα ξηρά)
420 γρ βερμιτσέλι
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ, ΕΛΙΕΣ, ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
Παγωτό Φυστίκι ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
Γίγαντες ...
Παγωτό σοκολάτα ...
Σάμαλι ...
ΝΟΤΣΙΟΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟΥ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΤΟΝΟΥ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ (Κίνα) ...
Λιγκουίνια με γαρίδες πορτοκάλι και εστραγκόν ...
Ρύζι ...
Παγωτό Σαντιγί ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ ...
MΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
Παγωτό Φράουλα ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ ...
Παγωτό κρέμα ...
Μπριζόλες με Τεκίλα ...
...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
Γαρίδες Ινδονησίας (κατά G.S.Holister) ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 84 από 301  Επόμενη

ΒΕΡΜΙΤΣΕΛΛΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

4 αντζούγες φρέσκες
2 αντζούγες παστές
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
3 μεγάλες ώριμες τομάτες
1 κίτρινη πιπεριά
125 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
l κουτάλι. σούπας κάπαρη
4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή λίγα ξηρά)
420 γρ βερμιτσέλι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τα εντόσθια, πλένουμε και κόβουμε σε φιλέτα τις φρέσκες αντζούγες. Ξεπλένουμε τις παστές αντζούγες με κρύο τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε τα κόκαλα. (Εν ανάγκη χρησιμοποιούμε 4 στραγγισμένα φιλέτα αντζούγας από κονσέρβα, αντί για παστές αντζούγες.)
2. Σοτάρουμε ολόκληρες τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου στο λάδι, τις βγάζουμε και τις πετάμε; προσθέτουμε τις παστές (ή από κονσέρβα) αντζούγες και τις κομματιάζουμε μέσα στο λάδι. Προσθέτουμε τις φρέσκες αντζούγες, ψιλοκομμένες, και τη μελιτζάνα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και γυρίζοντας προσεκτικά, μετά προσθέτουμε τις τομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες (από κονσέρβα, αν θέλουμε). Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες, τις ελιές χοντροκομμένες, την κάπαρη και το βασιλικό. Βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι κατά τη γεύση. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και σερβίρουμε με το ψάρι καυτό και το μίγμα της μελιτζάνας.

Προηγούμενη Συνταγή 84 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.