1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 400°F. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό πυρίμαχο δοχείο των 2 λίτρων και ρίχνουμε 2 κουταλιές φλούδα λεμονιού. 2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλερι στο βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το σέλερι. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό σε ένα συνεχές ρεύμα, ενώ κτυπάμε το μίγμα και το αφήνουμε να πάρει βράση, ενώ κτυπάμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά φλούδα λεμονιού και αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε, κτυπώντας μέχρι να γίνει παχύρρευστη για 3 λεπτά περίπου. 3. Σε ένα βραστήρα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι και το στραγγίζουμε καλά. 4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κριθαράκι , τη σάλτσα, το άνηθο και τη γραβιέρα και φέρουμε το μίγμα στο σκεύος που έχουμε ετοιμάσει. 5. Ψήνουμε το κριθαράκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να κοχλάσει και να αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα.
Συνταγή 273 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!