500 γρ. φετουτσίνια ή ταλιατέλλες
2 κουταλάκια σπόροι κύμινου
2-3 ξεραμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κουταλάκι πιπερόσπόροι μαύροι
1 κουταλάκι σπόροι κάρδαμου
1 κομμάτι κανέλλα 2 εκ.
1,5 κουταλάκι σπόροι μαύρης μουστάρδας
1 κουταλάκι σπόροι τριγωνέλας (fenugreek)
5 κουταλιές λευκό ξύδι
1,5-2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ανοιχτόχρωμη ζάχαρη
10 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δακτυλίδια
4-6 κουταλιές συν 225 ml νερό
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
1 φρέσκια ρίζα τζίντζερου 2,5 εκ, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
1 μικρό κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά σπόροι κολίαντρου
1/2 κουταλάκι σκόνη κουρκούμη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ΤΡΟΠΟΣ B΄ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
...
ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΗ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΡΟΜΑΝΟΦ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Ζυμαρικό με μπρόκολα ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΟΝΤΙΝΑ ...
Πεταλούδες με αβοκάντο και σολωμό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΑ, ΚΥΜΙΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ...
ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΨΑΡΙ ΤΟΝΟΣ ΠΛΑΚΙ ...
Σουφλέ από σπανάκι ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 140 από 422  Επόμενη

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ VINDALOO 2 ψήφοι




 
Πρόκειται για μετατροπή ενός από τα πιο καυτερά ινδικά πιάτα (η παρούσα παραλλαγή δεν είναι και τόσο, εκτός αν αυξήσουμε τα chili κατά βούληση), που προέρχεται από την περιοχή της Βεγγάλης (Bagladesh) και είναι συνδυασμός ινδικής και πορτογαλικής κουζίνας.
Υλικά

500 γρ. φετουτσίνια ή ταλιατέλλες
2 κουταλάκια σπόροι κύμινου
2-3 ξεραμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κουταλάκι πιπερόσπόροι μαύροι
1 κουταλάκι σπόροι κάρδαμου
1 κομμάτι κανέλλα 2 εκ.
1,5 κουταλάκι σπόροι μαύρης μουστάρδας
1 κουταλάκι σπόροι τριγωνέλας (fenugreek)
5 κουταλιές λευκό ξύδι
1,5-2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ανοιχτόχρωμη ζάχαρη
10 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δακτυλίδια
4-6 κουταλιές συν 225 ml νερό
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
1 φρέσκια ρίζα τζίντζερου 2,5 εκ, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
1 μικρό κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά σπόροι κολίαντρου
1/2 κουταλάκι σκόνη κουρκούμη

Εκτέλεση
1. Τρίβουμε τους σπόρους κύμινου, του πιπεριού, του κάρδαμου, της μαύρης μουστάρδας και της τριγωνέλας σε μύλο του καφέ ή στο μπλέντερ. Βάζουμε τα τριμμένα μπαχαρικά σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια. Τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε στο μπλέντερ, (σβήνουμε τη φωτιά) μαζί με 2-3 κουταλιές νερό και τα λιώνουμε. Τα προσθέτουμε στο μπολ των μπαχαρικών: Αυτή είναι η σάλτσα vindaloo, που μπορεί να φτιαχτεί από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο.
3. Στεγνώνουμε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.
4. Λιώνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέσα στο μπλέντερ με 2-3 κουταλιές νερό, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
5. Ξαναζεσταίνουμε το λάδι που απέμεινε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζουμε λίγες-λίγες τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρά. Τελειώνοντας τις βγάζουμε με μια πιρούνα και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Όταν γίνουν όλες, στο ίδιο λάδι βάζουμε την κρέμα τζίντζερ και σκόρδου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο και την κουρκούμη. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Βάζουμε τις γαρίδες, τη σάλτσα vindaloo και 225 ml νερό. Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, ώσπου οι γαρίδες να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε που και που κατά το βράσιμο.
6. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ανακατεύουμε ζεσταίνοντας και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 140 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.