250 g φρέσκα χτένια 25 g κολίαντρος 25 g ασπράδι αυγού 1,5 g αλάτι 10 g ρυζόκρασο 10 g κόρνφλάουρ 5 g πιπέρι 25 g κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 25 g τζίντζερο 50 g φυστικέλαιο 10 g καθαρός ζωμός
250 g φρέσκα χτένια 25 g κολίαντρος 25 g ασπράδι αυγού 1,5 g αλάτι 10 g ρυζόκρασο 10 g κόρνφλάουρ 5 g πιπέρι 25 g κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 25 g τζίντζερο 50 g φυστικέλαιο 10 g καθαρός ζωμός
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε τους μίσχους από τον κολίαντρο, τον πλένουμε και τον χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τη λαχανίδα και το τζίντζερο και τα βάζουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε καλά τα χτένια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τ' αφήνουμε να στεγνώσουν, μετά τα τυλίγουμε και τα ψύχουμε ώσπου να είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα χτένια, το ασπράδι, 5 g κόρνφλάουρ. Βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε αναμίξει καλά. Σε ένα χωριστό μπολ, αναμιγνύουμε το ζωμό, 0,5 g αλάτι, 5 g ρυζόκρασο, 5 g πιπέρι και 5 g κορνφλάουρ, για να φτιάξουμε τη σάλτσα. 3. Βάζουμε ένα wok σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το φυστικέλαιο και ξαναζεσταίνουμε στους 375 βαθμούς. Προσθέτουμε τα χτένια και ανακατεύουμε για να τα ξεχωρίσουμε, αφήνοντάς τα στο wok, όσο ακριβώς χρειάζεται για να πήξει το πανάρισμα. Τα στραγγίζουμε μαζί με το λάδι σε τρυπητό, αφήνοντας περίπου 1 ΚΤ λάδι στο wok. 4. Μόλις το λάδι ξαναζεσταθεί, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τζίντζερο και τηγανίζουμε-ανακατεύοντας για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή ώσπου να νιώθουμε τη μυρωδιά. Επαναφέρουμε τα χτένια στο wok, ανακατεύουμε μια-δυο φορές και μετά τα σπρώχνουμε στα πλευρά του wok. Ανακατεύουμε και πάλι το μίγμα σάλτσας, το ρίχνουμε στο wok και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάσει. Τα χτένια να μη βράσουν πολύ, γιατί θα γίνουν σαν λάστιχο. 5. Απλώνουμε τον κολίαντρο σε ένα πιάτο, ρίχνουμε από πάνω τα χτένια και σερβίρουμε.
Συνταγή 162 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!