2,25 kg μύδια καθαρισμένα 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο συν επί πλέον για το σερβίρισμα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 6 φιλέτα αντζούγας 3 μικρά ξεραμένα chili κοπανισμένα 450 g κονσέρβα ξεφλουδισμένες μικρές τομάτες, στραγγισμένες από τον περισσότερο χυμό τους και κομμένες Αλάτι και μαύρο πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός κομμένος 150 g μακαρονάκι κοφτό ή κριθαράκι βρασμένο και στραγγισμένο
2,25 kg μύδια καθαρισμένα 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο συν επί πλέον για το σερβίρισμα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 6 φιλέτα αντζούγας 3 μικρά ξεραμένα chili κοπανισμένα 450 g κονσέρβα ξεφλουδισμένες μικρές τομάτες, στραγγισμένες από τον περισσότερο χυμό τους και κομμένες Αλάτι και μαύρο πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός κομμένος 150 g μακαρονάκι κοφτό ή κριθαράκι βρασμένο και στραγγισμένο
Εκτέλεση
1. Αχνίζουμε τα μύδια με το κρασί και 1 φλιτζ. νερό, ώσπου να ανοίξουν. Πετάμε όσα δεν ανοίξουν. 2. Βγάζουμε τα μύδια και βράζουμε, ώσπου το υγρό να μειωθεί στο μισό. Βγάζουμε τα μισά μύδια από τα κελύφη τους. 3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το σκόρδο ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε το υγρό από τα μύδια, το chilli και τις τομάτες. Σιγοβράζουμε, ώσπου το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο (περίπου 10 λεπτά). Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και περισσότερο chilli, αν απαιτείται. 4. Ρίχνουμε τα μύδια, το μισό μαϊντανό και το ζυμαρικό και ζεσταίνουμε για 1/2 λεπτό. 5. Σερβίρουμε τη σούπα με τη bruschetta, τον υπόλοιπο μαϊντανό και μπόλικο ελαιόλαδο.
Συνταγή 329 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!