500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
1 μεγάλο καρότο τριμμένο (περίπου 1 φλιτζ.)
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό βερμούτ ή ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα με λίγα λιπαρά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
225 γρ. φέτες καπνιστού σολομού κομμένες σε κομμάτια των 5 εκ.
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΕΠΕΡΟΝΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ...
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ME ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΚΟΡΓΚΟΤΖΟΛΑΣ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
Λιγκουίνια με γαρίδες και σκόρδο ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ DIAVOLO – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 3 ...
ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΕΤΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΡΑΓΚΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
Κοχύλια με σολομό και παπάγια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΕΣ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ ...
Σπαγγέτι με τόννο και hoisin sauce ...
Γέμιση Γαλοπούλας με λαχανικά και ψωμί...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 332 από 422  Επόμενη

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
1 μεγάλο καρότο τριμμένο (περίπου 1 φλιτζ.)
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό βερμούτ ή ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα με λίγα λιπαρά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
225 γρ. φέτες καπνιστού σολομού κομμένες σε κομμάτια των 5 εκ.
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πεταλούδες χωρίς αλάτι και τις στραγγίζουμε.
2. Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό δοχείο των 25 εκ. και σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το κομμένο καρότο με 1/2 φλιτζ.άνι νερό, ώσπου να μαλακώσει, περίπου για 5 λεπτά. Βάζουμε το βερμούτ και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε το δοχείο από τη φωτιά, ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κομμάτια του σολωμού και το άνηθο.
3. Ανακατεύουμε το μίγμα του σολομού με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 332 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.