4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. ξηρό βερμούτ
1/3 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
24 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες, χωρίς τη φλέβα της ράχης

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛO, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ KAI BOTKA ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡΟ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...

Συνταγές » Λέσχης ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Προηγούμενη Συνταγή 69 από 125  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ 2 ψήφοι




 

Υλικά

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. ξηρό βερμούτ
1/3 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
24 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες, χωρίς τη φλέβα της ράχης

Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα πρώτα 6 συστατικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Αφήνουμε να κρυώσει.
2. Απλώνουμε τις γαρίδες σε μια στρώση σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το μίγμα του βερμούτ πάνω στις γαρίδες. Αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ψήνουμε τις γαρίδες, ρίχνοντας μια-δυο φορές από πάνω κουταλιές μαρινάδας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν διαφανείς, περίπου για 15-20 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Προηγούμενη Συνταγή 69 από 125  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.