300-350 γρ. φιλέτο από μπούτι κομμένο στη μέση πάχους 2.5 εκ.
3 κουταλάκια πιπερόσποροι μαύροι κοπανιστοί
30 γρ. ανάλατο βούτυρο
2 κουταλάκια μπράντι
1 κουταλάκι γαλλική μουστάρδα
1 κουταλάκι Γούστερσος
4 κουταλιές ζωμός βοδινού
2 κουταλιές κόκκινο κρασί
1 κουταλιές πράσινοι πιπερόσποροι από βαζάκι με άλμη
4 κουταλιές διπλή κρέμα (ή απλό ελληνικό γιαούρτι)
Αλάτι κατά τη γεύση



Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΊΤΖΑΝΑΣ ...
Γερμανική γέμιση γαλοπούλας...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα ...
Μοσχάρι με Λαχανικά ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
Παγωτό Φράουλα ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑΣ ...
Σαλάτα από Broccoli και αμύγδαλα ...
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
Χοιρινό με Σέλινο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΣ) ΓΙΑΧΝΙ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ Ή ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΑΓΡΙΌΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
ΚΑΠΕΛΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 45 από 170  Επόμενη

ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ (Steak Au Poivre)5 ψήφοι




 
Σημ.: Αν χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο φιλέτο (450 γρ), προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC. Αφού τηγανίσουμε αρχικά το φιλέτο, το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, αν το θέλουμε σενιάν, ή περισσότερο για καλοψημένο.
Υλικά
300-350 γρ. φιλέτο από μπούτι κομμένο στη μέση πάχους 2.5 εκ.
3 κουταλάκια πιπερόσποροι μαύροι κοπανιστοί
30 γρ. ανάλατο βούτυρο
2 κουταλάκια μπράντι
1 κουταλάκι γαλλική μουστάρδα
1 κουταλάκι Γούστερσος
4 κουταλιές ζωμός βοδινού
2 κουταλιές κόκκινο κρασί
1 κουταλιές πράσινοι πιπερόσποροι από βαζάκι με άλμη
4 κουταλιές διπλή κρέμα (ή απλό ελληνικό γιαούρτι)
Αλάτι κατά τη γεύση



Εκτέλεση
1. Πιέζουμε το κοπανιστό πιπέρι ώστε να μπει και στις δυο πλευρές του φιλέτου.
2. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και, μόλις καπνίσει, βάζουμε το φιλέτο.
3. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό μέσα στο φούρνο.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και φέρουμε στη φωτιά το τηγάνι, ξύνουμε όλους τους χυμούς του κρέατος και μετά προσθέτουμε τη μουστάρδα, την Γούστερσος, τον ζωμό βοδινού και το κόκκινο κρασί. Χτυπάμε ώστε να αναμιχθούν καλά τα συστατικά και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά το ένα τρίτο.
5. Ρίχνουμε στη σάλτσα ότι χυμό μπορεί να έχει στάξει από το κρέας.
6. Προσθέτουμε τους πράσινους πιπερόσπορους και την κρέμα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση.
7. Επαναφέρουμε το φιλέτο στο τηγάνι με τη σάλτσα για ζεσταθεί καλά. Δεν αφήνουμε να ξαναβράσει.
8. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή νιες πατάτες και σαλάτα νεροκάρδαμου.

Προηγούμενη Συνταγή 45 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.