500 γρ πένες ή βίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε δακτυλίδια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1,5 κουταλάκι πιπέρι
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ χυμός πορτοκαλιού
3 κουταλιές καυτερή σος Χιλής (*) ή κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΛΟ ΜΕΪΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ CAJUN ΜΕ ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΔΙΠΛΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ...
Σαλάτα με κοτόπουλο, ανανά και μακαντάμια...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΣΙΛΙ ΣΟΣ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣOΣ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ...
Ντολμαδάκια με κιμά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΨΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΟΠΑΛ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΡΟΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ...
Γαρίδες Ινδονησίας (κατά G.S.Holister) ...
ΡΕΓΚΙΝΕΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΓΥΡΙΣΤΟ ΣΑΝΤΑ ΦΕ ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 205 από 301  Επόμενη

0 ψήφοι




 
Το πιάτο αυτό μοιάζει με κάποιες γλυκόξινες συνταγές την Ανατολής. Το κάψιμο από τα τσίλι αντισταθμίζεται από τη γλύκα και την οξύτητα του πορτοκαλιού.
Υλικά

500 γρ πένες ή βίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε δακτυλίδια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1,5 κουταλάκι πιπέρι
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ χυμός πορτοκαλιού
3 κουταλιές καυτερή σος Χιλής (*) ή κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτουμε τη σος Χιλής και το ζωμό πορτοκαλιού και βράζουμε για λίγα λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, αναμιγνύουμε και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 205 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.