Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια, αφήστε τα πρώτα να βράσουν για 30 λεπτά σε νερό, κατόπιν τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. Με το καλαμποκέλαιο τα σοτάρετε σε τηγανάκι, προσθέτοντας και τον έναν κύβο. Κατόπιν προσθέτετε 1/2 ποτηράκι κρασιού νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι που να πιουν το νερό. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα κρατάτε χωριστά. Με τις 4 κουταλιές σούπας βούτυρο φτιάχνετε την κρέμα σε κατσαρολίτσα, προσθέτοντας το αλεύρι και τον άλλο κύβο και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας μη γίνουν σβόλοι. Προσθέτετε και τα δύο κουτιά κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, προσθέτετε και το ένα φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και τα μανιτάρια που έχετε ετοιμάσει. Ανακατεύετε καλά. Βράζετε τις πένες, τις σουρώνετε, τις βουτυρώνετε, τους ρίχνετε το κεφαλοτύρι και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε την κρέμα μανιταριών και τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρονται καυτά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλετε.
Συνταγή 204 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
christina 04-04-2009 21:54:03
το κρεμμυδάκι κ το μαιντανό, πού το χρησιμοποίησες?
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!