αντικολλητικό σπρέι από φυτικό λάδι 1,5 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου 1/3 φλιτζ. ντομάτες λιαστές κομμένες (όχι από λάδι) 1 κουταλιά ελαιόλαδο 350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο (ή κοινά στρογγυλά) καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 3 φλιτζ. πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κουταλιά σκόρδο κομμένο 4 φλιτζ. φρεσκοβρασμένα κριθαράκι (περίπου 1 1/3 φλιτζ. άβραστο) 1/4 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή 1 κουταλιά ξηρού 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με το φυτικό λάδι ένα πυρέξ διαστάσεων 30x30x5 εκ. 2. Βάζουμε το ζωμό και τις ντομάτες μόλις να πάρουν βράση σε μια μικρή βαριά κατσαρόλα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. 3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική χύτρα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πράσο και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας που και που, για περίπου 12 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά. Αναμιγνύουμε με το βρασμένο κριθαράκι, το βασιλικό, το ξύδι, τις ντομάτες και το ζωμό. Βάζουμε αλατοπίπερο. Τα μεταφέρουμε στο πυρέξ, τα σκεπάζουμε με φύλλο αλουμινίου και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. 4. Το σερβίρουμε ζεστό.
Συνταγή 286 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 15-02-2009 00:21:35
Εκτέλεσα την συνταγή προσθέτοντας μιση πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη,και ζωμό λαχανικών. Νομίζω οτι το κριθαράκι ηταν λίγο,αλλά το αποτέλεσμα ηταν πολύ καλό!!
Το απολαύσαμε πίνοντας το ΑΝΕΜΟΣ απο κτήμα ΠΑΛΥΒΟΥ.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!