500 γρ. φετουτσίνια 1 μεγάλο λεμόνι, ξύσμα και χυμός 1 μεγάλο λεμόνι κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα 1 φλιτζ. παχιά κρέμα 1/4 φλιτζ. βότκα 1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο 1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος 3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο χτένια βρασμένα σπαράγγια βρασμένα και κομμένα σε μήκη 5 εκ.
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Αναμιγνύουμε την κρέμα με τη βότκα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του ενός λεμονιού στην καυτή σάλτσα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. 3. Προσθέτουμε τα χτένια και τα σπαράγγια στη σάλτσα και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη. 4. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με την καυτή σάλτσα, βάζουμε πιπέρι κατά τη γεύση, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε θερμασμένα πιάτα. Σερβίρουμε χωριστά την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε επίσης με φέτες του δεύτερου λεμονιού.
Συνταγή 175 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!