120 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο
16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
90 ml ξηρό λευκό κρασί κατά προτίμηση Chardonnay
60 ml ποτό από γλυκόριζα
1/4 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
120 γρ. ανάλατο βούτυρο
400 γρ. λιγκουίνια
4 κλαράκια εστραγκόν
4 τσάιβς

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
...
Φάβα ...
Γαρίδες με σκόρδο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΕΝΓΚΟ ...
ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΙΛΙ ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΟΜΙ (Lomi Salmon) ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΚΑΡΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ...
Γέμιση γαλοπούλας...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΤΡΕΙΔΙΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΡΑΓΚΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ...
ΑΧΙΒΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ...
Γέμιση γαλοπούλας με λουκάνικο...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ CAJUN (Cajun Fettucini) ...
Σπαγγέτι με ντοματίνια ...
ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΨΗΤΟ ΑΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 135 από 422  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΟΥΚΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

120 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο
16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
90 ml ξηρό λευκό κρασί κατά προτίμηση Chardonnay
60 ml ποτό από γλυκόριζα
1/4 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
120 γρ. ανάλατο βούτυρο
400 γρ. λιγκουίνια
4 κλαράκια εστραγκόν
4 τσάιβς

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και το ποτό. Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και το ανάβουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το εστραγκόν και βάζουμε αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να πήξει λιγάκι.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε τα πιάτα με τα κλαράκια εστραγκόν και τα τσάιβς.

Προηγούμενη Συνταγή 135 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.