350 g καπνιστός σολωμός κομμένος σε λωρίδες
1/2 φλιτζ. κλαριά μαϊντανού
350 g λιγκουίνια ή σπαγγέτι
3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ...
Γαριδομακαρονάδα ...
Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά ...
Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΗ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
Σαλάτα ζυμαρικού με κάρι ...
Σπαγγέτι με μύδια και στρείδια ...
Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΤΥ ΦΟΡΜΑΕΛΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ ...
...
ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
TΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 287 από 422  Επόμενη

Σπαγγέτι με καπνιστό σολωμό και μουστάρδα 2 ψήφοι




 

Υλικά

350 g καπνιστός σολωμός κομμένος σε λωρίδες
1/2 φλιτζ. κλαριά μαϊντανού
350 g λιγκουίνια ή σπαγγέτι
3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ βράζουμε το ξύδι με το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι (περίπου 2 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και, αφού βράσει για 1 λεπτό, προσθέτουμε την κρέμα και τη μουστάρδα. Βράζουμε το μίγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί σε 1 ως 3/4 φλιτζ..
3. Προσθέτουμε το ζεστό στραγγισμένο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε με δυο πηρούνια ώστε να καλυφθεί με τη σάλτσα. Κατανέμουμε το ζυμαρικό και τη σάλτσα σε 4 πιάτα σερβιρίσματος και ρίχνουμε στο καθένα 1 κουταλιά παρμεζάνα. Τοποθετούμε το σολωμό δίπλα σε κάθε μερίδα ζυμαρικού και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.

Προηγούμενη Συνταγή 287 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.