1 μεγάλη πρέζα ίνες σαφράν
4 τομάτες λιαστές κομμένες
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες αλλά με τα κεφάλια και τις ουρές
250 γρ μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε δακτυλίδια των 5 χιλ.
250 γρ φιλέτο από λευκό ψάρι με σφικτό κρέας, όπως ξιφίας ή σφυρίδα κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 μικρός βολβός φινόκιο καθαρισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
2/3 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
250 γρ παπαρδέλες (φαρδιές λωρίδες ζυμαρικού)
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Ταλιατέλες με κρεμμύδια και τυρί Stilton ...
Φρέσκα χτένια τηγανητά ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Γαριδομακαρονάδα ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ...
Σπαγγέτι με αχινούς ...
Ζυμαρικό με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
Χειμωνιάτικη μακαρονάδα με γαρίδες και βασιλικό ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ ...
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΡΟΜΑΝΟΦ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΨΗΤΟ ΑΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
ΒΙΔΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ - ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1 ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 378 από 422  Επόμενη

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΨΑΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ 3 ψήφοι




 

Υλικά

1 μεγάλη πρέζα ίνες σαφράν
4 τομάτες λιαστές κομμένες
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες αλλά με τα κεφάλια και τις ουρές
250 γρ μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε δακτυλίδια των 5 χιλ.
250 γρ φιλέτο από λευκό ψάρι με σφικτό κρέας, όπως ξιφίας ή σφυρίδα κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 μικρός βολβός φινόκιο καθαρισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
2/3 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
250 γρ παπαρδέλες (φαρδιές λωρίδες ζυμαρικού)
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το σαφράν, τις λιαστές τομάτες και το θυμάρι σε ένα μπολ με 4 κουταλιές καυτό νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 30 λεπτά περίπου.
2. Βάζουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το φινόκιο σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί. Σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε το ψάρι, το σαφράν, τις τομάτες και το θυμάρι με το υγρό τους. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά (όχι παραπάνω αλλιώς τα καλαμαράκια θα σκληρύνουν.)
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό.
5. Μοιράζουμε το ζυμαρικό σε 4 πιάτα σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 378 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.