Τεμαχίζουμε σε μερίδες την κότα, τις οποίες ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά χωρίς να λιώσουν, αφού έχουμε προσθέσει το αλάτι. Βάζουμε σε κατάλληλο ταψί 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και το λίπος από το ζωμό της κότας που έχει βράσει, αλλά αν δεν είναι αρκετό προσθέτουμε λίγο βούτυρο. Μέσα στο ταψί προσθέτουμε τα βρασμένα κομμάτια κότας και, αφού τα έχουμε περιλούσει με το χυμό ενός λεμονιού, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα κομμάτια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα βάζουμε στην άκρη φροντίζοντας να μη κρυώσουν. Στο ταψί ρίχνουμε το ζωμό της κότας (περίπου 4 φλιτζάνια), 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο, χυμό 2 λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και, αφού βράσει στο φούρνο, προσθέτουμε το ρύζι, που ψήνεται στο φούρνο σκεπασμένο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Συνταγή 102 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
αρχοντια 25-10-2009 06:21:47
ΕΝΑ κεφάλι σκόρδο!!!Διάβασα καλά?
ΣΟΦΙΑ ΣΑΜΟΣ 11-10-2009 20:59:01
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
http://yumyum.gr/apps/gr/r/nr/spag/817032_1255420085.html
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!