1. Ρίχνουμε τα νήματα κρόκου σε μικρό μπολ, ρίχνουμε το βραστό νερό και μουσκεύουμε για 5 λεπτά. 2. Στεγνώνουμε τα στήθη κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και τους κάνουμε χαρακιές με κοφτερό μαχαίρι βάθους 1,5 εκ και μήκους 2,5 εκ. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλάτι και αλείφουμε το κοτόπουλο σπρώχνοντας το μίγμα στις χαραγές. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα δοχείο, ρίχνουμε και τον κρόκο, που έχει μουσκέψει με το νερό του και το αφήνουμε για 30 περίπου λεπτά. 3. Βάζουμε τον κόλιαντρο και το κύμινο μέσα σε ένα μικρό στεγνό δοχείο και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό κινώντας το συνεχώς. Αλέθουμε τους σπόρους στο μπλέντερ μαζί με το τζίντζερ, το σκόρδο και 1,5 κουταλιές γιαούρτι και τα δουλεύουμε στην υψηλή ταχύτητα, ώσπου το μίγμα να γίνει μια λεπτή κρέμα. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι, το χρώμα και το πιπέρι καγιέν. 4. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο, σκεπάζουμε το δοχείο και το αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο ή 12 ώρες έξω. 5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, ρίχνουμε και ό,τι χυμό υπάρχει στο δοχείο και από λίγο λάδι πάνω σε κάθε στήθος. Τα ψήνουμε ξεσκέπαστα για 15 λεπτά, μετά μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνουμε για μια ώρα ακόμη. 6. Σερβίρουμε με δακτυλίδια κρεμμυδιού και μαρούλι, καθώς και ψωμί Naan.
Συνταγή 101 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!