12 μεγάλες γαρίδες με τα κεφάλια τους
100 γρ πάστα ψαριού
1 ασπράδι αβγού
5 γρ φύλλα σπανακιού κομμένα
5 γρ χοιρομέρι κομμένο
250 γρ φύλλα σπανακιού
10 γρ κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μήκη των 5 εκ.
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
30 γρ ρυζόκρασο
2,5 γρ αλάτι
20 γρ ζάχαρη
25 γρ κόρνφλάουρ
5 γρ αλεύρι
200 γρ φιστικέλαιο για βαθύ τηγάνισμα
10 γρ σησαμέλαιο
25 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25 γρ τζίντζερο κομμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
MΑΚΑΡΟΝΙ JAMBALAYA ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
Τηγανητό τυρί camembert με σoς από ακτινίδια και ανανά ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
Tira mi su...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
Μακαρόνια με Σάλτσα Ντομάτα ...
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ...
Κοτόπουλο με αμύγδαλα ...
Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Φλογέρες ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ ...
Αμύγδαλα καβουρδισμένα ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
Σουφλέ με αλλαντικά, τυρί & Μανιτάρια ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ...
Τυροκαυτερή Θρακιώτικη ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ ...
Μακαρόνια με κολοκύθι ...
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...

Συνταγές » Κινέζικα
Προηγούμενη Συνταγή 46 από 47  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΧΑΤ (Luohan Daxia) 0 ψήφοι




 

Υλικά

12 μεγάλες γαρίδες με τα κεφάλια τους
100 γρ πάστα ψαριού
1 ασπράδι αβγού
5 γρ φύλλα σπανακιού κομμένα
5 γρ χοιρομέρι κομμένο
250 γρ φύλλα σπανακιού
10 γρ κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μήκη των 5 εκ.
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
30 γρ ρυζόκρασο
2,5 γρ αλάτι
20 γρ ζάχαρη
25 γρ κόρνφλάουρ
5 γρ αλεύρι
200 γρ φιστικέλαιο για βαθύ τηγάνισμα
10 γρ σησαμέλαιο
25 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25 γρ τζίντζερο κομμένο

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τη φλέβα από τις γαρίδες. Μπορούμε να αφαιρέσουμε τα κεφάλια στο σημείο αυτό και είτε να τα βάλουμε στην άκρη για να τα μαγειρέψουμε με το φαγητό αυτό ή να τα πετάξουμε. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τρυπητό και τις τρίβουμε με 3-4 κουταλιές επιτραπέζιο αλάτι. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και επαναλαμβάνουμε μια-δυο φορές, ώσπου οι γαρίδες να γίνουν διαφανείς και να γυαλίζουν. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
2. Αν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλια, βάζουμε ένα wok πάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις η θερμοκρασία φθάσει τους 160οC, προσθέτουμε ελάχιστο φυστικέλαιο. Μόλις το λάδι αρχίζει να καπνίζει, βάζουμε τα κεφάλια και τηγανίζουμε-αναδεύοντας συνεχώς μέχρι να χωριστούν και να ροδίσουν. Βάζουμε 10 γρ ρυζόκρασο, 1 γρ αλάτι, τη ζάχαρη, 25 γρ ζωμό, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το τζίντζερ. Κατεβάζουμε αμέσως τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και να σχηματίσει γκλασάρισμα.
3. Αναμιγνύουμε την πάστα ψαριού και το ασπράδι αβγού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 10 γρ από το ρυζόκρασο, 1,5 γρ αλάτι και 15 γρ κορνφλάουρ και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν μια παχιά πάστα (μπορεί να μη χρειαστούμε όλο το κορνφλάουρ, αν αγοράσουμε την πάστα ψαριού έτοιμη από ασιατικό σουπερμάρκετ). Κόβουμε τις γαρίδες στα δυο κατά μήκος, σταματώντας λίγο πριν από την ουρά, ώστε τα δυο μισά να παραμείνουν ενωμένα. Αλείφουμε με λίγο από το μίγμα της πάστας ψαριού το εσωτερικό κάθε γαρίδας, βάζουμε τις γαρίδες σε μια σχάρα άτμισης, ρίχνουμε από πάνω το χοιρομέρι και το κομμένο σπανάκι και ατμίζουμε για 10 λεπτά.
4. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας τα υπόλοιπα φύλλα σπανακιού στο υπόλοιπο φιστικέλαιο και τα απλώνουμε στο κέντρο μιας πιατέλας σερβιρίσματος. Απλώνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες στη μια πλευρά του σπανακιού και μεταφέρουμε τις γαρίδες στο άλλο πλευρό της πιατέλας, ενώ έχουν γίνει και αχνίζουν (Προσοχή: να διατηρηθούν ζεστές!) Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο κορνφλάουρ με λίγο νερό για να κάνει τη σως παχύρρευστη. Αναμιγνύουμε τον υπόλοιπο ζωμό και το ρυζόκρασο πάνω σε μέτρια φλόγα, βαθμιαία προσθέτουμε τη μίγμα κορνφλάουρ και νερού και ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει πηχτό και να κοχλάσει. Χύνουμε τη σως αυτή πάνω στις γαρίδες, γαρνίρουμε με τα κρεμμυδάκια και γλασάρουμε με το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 46 από 47  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.