2 κουταλιές φυτικό λάδι 350 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά κομμένα στα τέσσερα (περίπου 4 φλιτζάνια) 125 γρ. μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα κομμένα σε φέτες (περ. 1,5 φλιτζάνι) 2 φλιτζάνια ανθάκια μπρόκολου 1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μήκη των 2,5 εκ. 1 κουταλιά σκόνη κάρυ 1 κονσέρβα των 350 γρ. γάλα κοκοκάρυδου (από ασιατικό παντοπωλείο) 400 γρ γαρίδες καθαρισμένες και κατεψυγμένες 3/4 κουταλάκι αλάτι 1/8 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι τριμμένο (ή καγιέν)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι μόλις να μαλακώσουν, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπρόκολα; τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι μόλις να γίνουν τρυφερά, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το κάρυ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κάρυ να ευωδιάσει, περίπου για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα κοκοκάρυδου, τις γαρίδες και το κόκκινο πιπέρι ανακατεύοντας που και που, μέχρι όλα να ζεσταθούν καλά και η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη, περίπου για 3 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε καυτό, βρασμένο ρύζι, αν θέλουμε.
Συνταγή 45 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!