900 γρ πατάτες, βρασμένες
150 γρ άσπρο αλεύρι
100 γρ σιμιγδάλι
3 κρόκοι αβγών
αλάτι
300 γρ σπανάκι
30 γρ βούτυρο
30 γρ πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
άσπρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 άσπρη τρούφα ψιλοκομμένη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛO, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ KAI BOTKA ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡΟ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 300 από 301  Επόμενη

Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα 0 ψήφοι




 

Υλικά
900 γρ πατάτες, βρασμένες
150 γρ άσπρο αλεύρι
100 γρ σιμιγδάλι
3 κρόκοι αβγών
αλάτι
300 γρ σπανάκι
30 γρ βούτυρο
30 γρ πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
άσπρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 άσπρη τρούφα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Κάνουμε πουρέ τις βρασμένες πατάτες και ζυμώνουμε προσθέτοντας μαζί τους κρόκους αυγών, αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη ώστε να αποκτήσει πάχος 3 χιλ και κόβουμε 8 τετράγωνα των 10 εκατ. την πλευρά.
2. Πλένουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε για λίγο και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, πράσο και σπανάκι προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι τέλος προσθέτουμε μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ελαττωθεί .
3. Στο πρώτο τετράγωνο ζύμης προσθέτουμε μια κουταλιά από σπανάκι. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας στρώσεις από ζύμη-σπανάκι και στην επάνω στρώση σπανάκι τρίβουμε λίγη παρμεζάνα.
4. Το βάζουμε στο φούρνο και ψένουμε για 15 λεπτά στους 1900
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μερικές φέτες άσπρη τρούφα .

Προηγούμενη Συνταγή 300 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.