1. Αναμιγνύουμε το κοτόπουλο με τα συστατικά της μαρινάδας (1,5 κουταλάκι σόγια σος, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα λευκό πιπέρι και 1 κουταλάκι κόρνφλάουρ) και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
2. Αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας (2 κουταλάκια λευκό ξύδι, 1,5 κουταλάκι κέτσαπ, 1,5 κουταλάκι ζάχαρη, 2 κουταλιές νερό) και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Κόβουμε τα ακτινικά μέρη του αστεροειδούς γλυκάνισου και πετάμε το ξυλοειδές κέντρο. Πιέζουμε απαλά με το μαχαίρι για να τα ραγίσουμε ελαφρά.
4. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι με το αστεροειδές γλυκάνισο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψιλοτηγανίζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει.
5. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το τζίντζερ, το σκόρδο και το ασκαλώνιο και ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα συστατικά της σάλτσας και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μάνγκο και αναμιγνύουμε απαλά για 1 λεπτό μέχρι να ζεσταθούν καλά.
6. Γαρνίρουμε με τα πέκαν και το φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε πάνω σε ρύζι.
Συνταγή 6 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!