1 παπάκι περίπου 2-2,5 κιλά
2 κουταλάκια αλάτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλιτζ. βραστό νερό (1/2 λίτρο)
2 κουταλιές μέλι

Για την πικάντικη σος πάπιας:
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1/8 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
2 κουταλιές ξηρό σέρι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά τσίλι σος
1 κουταλιά σόγια σος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΟΣ ΤΑΡΤΑΡ...
ΨΑΡΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΤΟΝΟ Ή ΞΙΦΙΑ Ή ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...
ΚUSHARY...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΟΦΟΥ...
Santan (Γάλα καρύδας)...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)...
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΚΡΑΤΕΝ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
...
ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΣΜΟΥΤΙ ΤΑΤΟΡΣ (Smutty tators)...
Αντζέμ πιλάφι ...

Συνταγές » Κινέζικα
Προηγούμενη Συνταγή 7 από 47  Επόμενη

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΠΑΠΙΑΣ0 ψήφοι




 

Υλικά
1 παπάκι περίπου 2-2,5 κιλά
2 κουταλάκια αλάτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλιτζ. βραστό νερό (1/2 λίτρο)
2 κουταλιές μέλι

Για την πικάντικη σος πάπιας:
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1/8 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
2 κουταλιές ξηρό σέρι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά τσίλι σος
1 κουταλιά σόγια σος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε το παπάκι μέσα κι έξω με αλάτι, το γεμίζουμε με τα κρεμμύδια και δένουμε μαζί τα πόδια. Το τοποθετούμε σε σχάρα πάνω σε ταψί. Αναμιγνύουμε το βραστό νερό με το μέλι και το χύνουμε πάνω από το παπάκι, αφήνοντας το νερό να τρέξει μέσα στο ταψί (το παπάκι δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα στο νερό, αλλά στη σχάρα από πάνω.) Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 C για 1 ώρα. Τρυπάμε το δέρμα για να στραγγίξει το υπερβολικό λίπος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το παπάκι να γίνει βαθύ σκούρο και οι χυμοί να τρέχουν καθαροί, για 1-1,25 ώρες ακόμη. Το βγάζουμε από τον φούρνο.
2. Αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 C. Τρίβουμε το παπάκι με πικάντικη σος πάπιας, το επαναφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά. Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη σος σαν ντιπ για το κρέας. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες μανταρινιού.

Προηγούμενη Συνταγή 7 από 47  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.