500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή πένες ή ριγκατόνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια 4 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο 15 γρ. λευκά μανιτάρια αποξηραμένα και ψιλοκομμένα 15 γρ. κολοκυθάκι αποξηραμένο και ψιλοκομμένο 15 γρ. μελιτζάνα αποξηραμένη και ψιλοκομμένη 10 ντοματάκια φρέσκα αποφλοιωμένα και κομμένα 1 κουταλάκι ζάχαρη μαύρη, αν χρειάζεται ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο ή φρέσκα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα ξηρά λαχανικά σε ένα δοχείο με καυτό νερό και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. 2. Λιώνουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. 3. Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε μαζί με 4 κουταλιές από το νερό τους διατηρώντας το υπόλοιπο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το εστραγκόν και ελέγχουμε το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αν είναι στεγνό προσθέτουμε νερό από τα λαχανικά στον επιθυμητό βαθμό. 4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή μαϊντανό.
Συνταγή 82 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!