2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 1/4 κουταλάκια σκόνη κάρι
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια ξυσμένα απ’ έξω
1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο κομμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΑΡΑΒΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΜΕΡΝΑ ...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ ...
ΚΑΤΣΙΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ CAJUN (Cajun Fettucini) ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
Αρνί με αρακά ...
Σπαγγέτι με καπνιστό σολωμό και μουστάρδα ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ GARAM ASSAM (ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ) ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ ...
ΔΙΠΛΕΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
Σπαγγέτι με θαλασσινά ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΨΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ DIAVOLO – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 3 ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ...

Συνταγές » Λέσχης ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Προηγούμενη Συνταγή 93 από 125  Επόμενη

Μύδια μαρινάτα με κάρι 0 ψήφοι




 
Συνοδεύεται με φρέσκο τραγανό ψωμί!
Υλικά

2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 1/4 κουταλάκια σκόνη κάρι
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια ξυσμένα απ’ έξω
1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο κομμένο

Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια, το κάρι και τις νιφάδες πιπεριού στο βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα των 5-6 λίτρων σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σέρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
2. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-6 λεπτά, ελέγχοντας περιοδικά μετά από 4 λεπτά και μεταφέροντας τα μύδια καθώς ανοίγουν σε ένα μπολ (Πετάμε τα μύδια που δεν άνοιξαν μετά από 6 λεπτά.)
3. Προσθέτουμε την κρέμα και το νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και αλάτι κατά τη γεύση, μετά το χύνουμε πάνω στα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Παραλλαγές: (α) Αντί σέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξηρό λευκό κρασί (Γαλλία), (β) αντί για κάρι και κόλιαντρο ντομάτα και σαφράν (Μαρόκο) (γ) αντί για μύδια γαρίδες.

Προηγούμενη Συνταγή 93 από 125  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.