1 φλιτζ. κρεμμύδια κομμένα
2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ωμές φακές
3 φλιτζ. νερό
450 γρ. σάλτσα ντομάτας από κονσέρβα ανάλατη
75 γρ. τοματοπολτός
1,5 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλιτζ. νερό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ ...
ΦΙΝΟΚΙΟ ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΝΟΥΝΤΛ ΡΟΜΑΝΟΦ ...
Τυροκροκέτες ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Escargots a l’ amour)...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 165 από 301  Επόμενη

ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ 1 ψήφοι




 
Πηχτή και πλούσια με μανιτάρια, φακές και μυρωδικά, η σάλτσα αυτή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ίνες όπως και σε γεύση. Μια ωραία σάλτσα μακαρονάδας!
Υλικά

1 φλιτζ. κρεμμύδια κομμένα
2 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ωμές φακές
3 φλιτζ. νερό
450 γρ. σάλτσα ντομάτας από κονσέρβα ανάλατη
75 γρ. τοματοπολτός
1,5 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο προσθέτοντας λίγο νερό για να μην κολλήσουν. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας που και που. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας που και που και προσθέτουμε περισσότερο νερό, αν θέλουμε αραιότερη τη σάλτσα. Σερβίρουμε πάνω σε ζυμαρικό ή σε ρύζι.

Προηγούμενη Συνταγή 165 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.