1 μέτρια γλώσσα 1 κουταλάκι νιφάδες κρεμμυδιού (διαλυμένες σε νερό) ½ κουταλάκι θυμάρι ξηρό 1-2 φλιτζάνια γάλα 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι πιπέρι 1/2 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε τα πλαϊνά κόκαλα από το ψάρι 2. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο μεριές το ψάρι και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. 3. Προσθέτουμε το θυμάρι και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε το γάλα μέχρι να σκεπαστεί η γλώσσα προσθέτοντας μερικά κομματάκια βούτυρο για την γεύση. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου στους 180οC. 4. Σερβίρουμε το ψάρι γαρνιρισμένο με μαϊντανό μαζί με πουρέ πατάτας ή βρασμένες πατάτες.
Συνταγή 108 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
rea 17-10-2009 20:56:17
Την έκανα τη συνταγή σου και είναι όντως πολύ καλή. Όσο περίεργο και αν ακούγεται ταιριάζει πολύ η γλώσσα με το γάλα. Ωραία εναλλακτική. Καμιά άλλη πρωτότυπη συνταγή για γλώσσα?
ΑΣΠΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 15-10-2009 18:47:21
ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ.ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΩΣ
ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 04-05-2008 02:02:23
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!!!
ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 04-05-2008 02:00:16
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!