Α. Παίρνουμε 12 καρύδια πράσινα, δηλαδή σχεδόν ώριμα αλλά όχι εντελώς. Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα βάζο (περιεκτικότητας 2-2,5 λίτρων), με 2 λίτρα απόσταγμα των 45ο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να μαλακώσει ένα μήνα και παραπάνω. Β. Διαλύουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 8 έως 10 σταγόνες από το μίγμα Α. Κρίνουμε έτσι τη δύναμη του μίγματος Α και επί πλέον την ποσότητα νερού που πρέπει να συμπληρώσουμε. Αν δεν είναι πολύ δυνατό αφαιρούμε. (1/2 κιλό ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό για 1 λίτρο του μίγματος Α) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Συνταγή 5 από 10
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
κυκλαμινακι 14-01-2009 20:48:11
παρακαλω παρα παρα πολυ,αν καποιος ξερει,να μου πει πως γινεται το λικερ σοκολατας.ευχαριστω προκαταβολικα
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!