-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C -Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας -Κοσκινίζετε το αλεύρι -Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα -Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι -Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά -Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά -Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία -Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη -Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε -Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε -Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι -Ψήνετε 20-30 λεπτά
Συνταγή 8 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
κατερίνα 05-09-2008 00:57:43
Για να αποφύγεις το έντονο άρωμα της αμμωνίας στα κουλουράκια, μπορείς να βάλεις ένα κουταλάκι αμμωνία και να συμπληρώσεις την υπόλοιπη αναλογία με σόδα ή ακόμη καλύτερα με μπεϊκι
Αγγελική Σγούρου 01-02-2008 21:27:42
Έχω αρκετά μεγάλο φωτογραφικό φάκελο με φωτογραφίες φαγητών που ετοιμάζω καθ ότι μανιώδης (ερασιτέχνισσα) μαγείρισα.Δε γνωρίζω πως να σας στείλω μερικές μέσω Η/Υ?
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!