6 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά κανέλλα
5 γαρύφαλλα τριμμένα
1 αυγό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΠΑΧΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ...
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΚΡΑΤΕΝ...
ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
Santan (Γάλα καρύδας)...
Λαπάς ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΣΜΟΥΤΙ ΤΑΤΟΡΣ (Smutty tators)...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ZUPA OGORKOWA...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΤΑΡΤΑΡ ...
Μουσταλευριά...
ΜΙΚΡΑ ΝΙΟΚΙ (Galuska) ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΤΟ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
Αντζέμ πιλάφι ...
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 8 από 56  Επόμενη

Κουλούρια Κανέλλας 11 ψήφοι




 

Υλικά

6 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά κανέλλα
5 γαρύφαλλα τριμμένα
1 αυγό

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα
-Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι
-Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
-Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία
-Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
-Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
-Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
-Ψήνετε 20-30 λεπτά

Προηγούμενη Συνταγή 8 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

κατερίνα 05-09-2008 00:57:43

Για να αποφύγεις το έντονο άρωμα της αμμωνίας στα κουλουράκια, μπορείς να βάλεις ένα κουταλάκι αμμωνία και να συμπληρώσεις την υπόλοιπη αναλογία με σόδα ή ακόμη καλύτερα με μπεϊκι

Αγγελική Σγούρου 01-02-2008 21:27:42

Έχω αρκετά μεγάλο φωτογραφικό φάκελο με φωτογραφίες φαγητών που ετοιμάζω καθ ότι μανιώδης (ερασιτέχνισσα) μαγείρισα.Δε γνωρίζω πως να σας στείλω μερικές μέσω Η/Υ?

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.