2 κεσέδες γιαούρτι 3 φλιτζάνια ζάχαρη 5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι 2 βανίλιες 1 κουταλάκι σόδα 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά 4 φλιτζάνια ζάχαρη 3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C -Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύετε -Χτυπάτε τ' ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα -Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους -Διαλύετε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνετε και αυτό μέσα -Ανακατεύετε πολύ καλά -Προσθέτετε το αλεύρι και το δουλεύετε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι -Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου -Μόλις κρυώσει φτιάχνετε το σιρόπι -Βράζετε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνετε το κρύο γλυκό
για αυτη τη ποσοτητα τι μεγεθος ταψακι να χρησιμοποιησω.ποσο παχος πρεπει να εχει η γιαουρτοπιτα για να γινει σωστα?
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΟΥΜΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 17-03-2009 03:40:40
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ!ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!
ρινεττα 06-04-2008 04:01:59
θα φιαξω τη γιαοθρτοπιτα ομως
"2 κεσεδες γιουρτι".........
με την ποικιλια σε κεσεδακια που υπαρχει-ποια ειναι η πραγματικη ποσοτητα????θα την φιαξω και θα σας πω
καλη μας επιτυχια
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!