3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
150 γρ. κανταΐφι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη

Για περισσότερο σιρόπι οι Υumyumers μας προτείνουν δύο ποτήρια ζάχαρη και ενάμισυ ποτήρι
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ...
ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΡΥΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
Γαύρος Μαρινάτος ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΜΠΛΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΙΚΟ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου...
Λιγκουίνια μα χτένια και σπαράγγια ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (Τοσκάνη) ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ MOZZARELLA ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 10 από 56  Επόμενη

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ 81 ψήφοι




 

Υλικά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
150 γρ. κανταΐφι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη

Για περισσότερο σιρόπι οι Υumyumers μας προτείνουν δύο ποτήρια ζάχαρη και ενάμισυ ποτήρι
Εκτέλεση
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά
-Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο
- λίγο το γάλα
-Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση
-Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά
-Προσθέτετε την βανίλια
-Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το κανταΐφι,
-Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει
-Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι
-Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι
-Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι
-Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει
-Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί
-Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε

Προηγούμενη Συνταγή 10 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

margarita 30-10-2009 21:14:21

μην το συνεχίζετε βρε παιδιά με "αθηναίους" "επαρχιώτες" !!! κούρασε πιά! Η σελίδα φιλοξενεί άλλα !

kiki 25-10-2009 05:26:24

loipon to ekmek einai tourkiko, h sintagi den thelei poli siropi to tzan fystiki kai to amygdalo dynoun ontws teleia geysh. H alitheia einai oti i gnwmh twn athinaiwn (osoi vevaia einai pragmati athinaioi) oti oi eparxiwtes einai kompleksikoi enw oi athinaioi akomplexaristoi???? XAXAXAXAXAXA!!!! :P

εφη 24-10-2009 06:51:46

εγω δεν φτιαχνω ποτε κατι απο συνταγη που δεν εχει φωτογραφεια. θελω να ξερω πως μοιαζει και εχω την αισθηση οτι το φαγητο/γλυκο δεν εχει ωραια εμφανιση για αυτο τον λογο δεν εβαλαν.

despoina 20-10-2009 23:06:53

το εκμέκ κανταϊφι λέγεται έτσι γιατί το μαλλί (κανταϊφι) όταν το σιροπιάσεις γίνεται συμπαγές σαν ψωμί, όποιος λοιπόν γράφει με σκοπό να προσβάλει τους άλλους καλό θα ήταν να μένει μακρυά από κοινωνικούς διαλόγους. Φιλιά πολλά από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη και μην πτοείστε κομπλεξικοί υπάρχουν παντού. Ευχαριστούμε για την συνταγή

margarita 19-10-2009 22:44:44

to glyko me ayti ti sintagi to exo kanei polles fores kai to apotelesma einai teleio.

xara 19-10-2009 01:32:30

Αυτη την συνταγη για το εκμεκ την εχεις φτιαξει ποτε?.Λαθος σειρα ολα λαθος που θελει μια ωρα για να τα γραφω.

pineth nitsa 02-07-2009 08:39:23

ευχαριστω για την απαντησηθα δοκιμασω

διονυσια 20-05-2009 04:59:04

το αγαπημενο μου γλυκο το εφτιαξα και ειναι υπεροχο.ευχαριστω πολυ για τη συνταγη.πανω απο την σαντυγη προσθεσακαι καβουρδισμενο αμυγδαλακι

 19-05-2009 10:53:48

poly oraio!symfono me thn margarita theotokatoy...oi kaboyrntismenoi ksiroi karpoi k h kanela dinei poly oraia geysh

ΤΟΝΙΑ 23-04-2009 21:54:22

Μπράβο για την υπέροχη συνταγή.Την έκανα και όλοι ενθουσιάστηκαν.Εμείς οι ΑΘΗΝΑΙΟΙ είμαστε προχωρημένοι και χωρίς κόμπλεξ.Πάντα η επαρχία θα έχει το πρόβλημα!!!

Μαργαρίτα 23-04-2009 02:02:55

Αρη,Μαρία γιατί τέτοιες κακίες? οπως και να λέγεται είναι ενα ωραίο γλυκό.Ψάξτε για πιό όμορφα πράγματα και θέματα να συνδιαλέγεστε. Η σελίδα έχει τόση ομορφιά!

Φανή 23-04-2009 01:16:07

Αρη,μπράβο,έχεις απόλυτο δίκηο.Συμφωνώ μαζί σου.

Μαρία 19-04-2009 07:05:44

Αγαπητέ βασίλη, πολύ ωραίες οι πληροφορίες που μας δίνεις και με πολύ ευγενικό τρόπο. Όλοι εμείς οι "κωλοαθηναίοι" σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες παρατηρήσεις σου. Θα πρεπε όμως να σου πω ότι οι ονομασίες των φαγητών και των γλυκών όπως και πολλών άλλων όρων (όχι απαραίτητα συνδεδεμένων με την κουζίνα) αλλάζουν καθώς περνούν τα χρόνια. Για παράδειγμα το μπιφτέκι προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις beef (μοσχάρι) και steak (μπριζόλα) δηλαδή μοσχαρίσια μπριζόλα, και τι σημαίνει αυτό ότι θα μετονομάσουμε το μπιφτέκι; Τα μαυλά των ανθρώπων και οι ομπρέλες λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά. Αυτά από τους κωλοαθηναίους με αγάπη προς τους επαρχιότες φίλους μας, γιατί εμείς οι άνθρωποι των πόλεων δεν πάσχουμε από τέτοιου είδους κόμπλεξ. !ο))

Aris 14-02-2009 09:25:32

re vlakes, to ekmek den einai gluko, ti siropia kai malakies, ekmek sta tourkika tha pei psomi, den uparxei ekmek kantaifi, ti athinaikes vlakeis einai autes?? akou ekei ekmek kantaifi, koloathinaioi

βασιλης 13-01-2009 12:43:21

συγχαρητηρια για την συνταγη αλλα εχω μια απορια...οταν λες φλιτζανι τι μεγεθως εννοεις ποσα ml? ευχαριστω πολυ!

Βασιλική 30-12-2008 21:02:41

Τέλεια συνταγή συγχαρητήρια! Εγώ αντικατέστησα το κανταΐφι με τσουρέκι και έγινε φανταστικό και πολύ πιο γρήγορο!!

YumYum editor 17-11-2008 09:19:41

Ευχαριστούμε για τα σχόλια και τη βοήθεια! Καλή όρεξη :)

Μαργαρίτα 13-11-2008 19:43:40

προφανώς Φανή είναι η ζάχαρη της κρέμας

Φανή 13-11-2008 06:35:37

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση αλλά δεν με κάλυψες Βαγγέλη.Ξέρω ότι εννοείς τα τρία τέταρτα του φλυτζανιού.Αυτό που δεν ξέρω είναι τι έχει μέσα το φλυτζάνι.Ρίξε μια ματιά στην συνταγή.Κάτι λείπει νομίζω. Ευχαριστώ

Βαγγέλης 13-11-2008 00:41:09

Καλησπέρα :) Είναι τα τρία τέταρτα του φλιτζανιού

Φανή 13-11-2008 00:36:03

Στο εκμέκ κανταιφι το πρώτο υλικό που λέει ''34 φλυτζάνι'' τι είναι?

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΛΙΟΥΡΑ 28-10-2008 04:15:30

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟΥΡΣΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 19-10-2008 21:39:08

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΑΝ ΣΥΝΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΡΚΕΙ

ΜΑΡΙΝΑ και ΣΑΜΠΡΙΝΑ 16-07-2008 22:10:11

ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ!!

YumYum Editor 05-06-2008 20:46:06

Συγχαρητήρια! Μην περιορισθείτε στην τυφλή προσκόλληση στις συνταγές μαγειρικής που σας δίνουμε εμείς ή οποιοσδήποτε άλλος. Παίξτε με τις ποσότητες (σε αντίθεση με τα γλυκά, οι ποσότητες εδώ δεν έχουν αποφασιστική επίδραση στο αποτέλεσμα), με τα μπαχαρικά, τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τα φρούτα, τα είδη ζυμαρικού κλπ. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας, τη διαίσθησή σας, τις όποιες εμπνεύσεις σας, τις διαστροφές σας. Και προπαντός απαλλαγείτε από τις γευστικές προκαταλήψεις και τις αναστολές. Μην πείτε ποτέ «αυτό δεν πάει μ’ εκείνο». Απλά δοκιμάστε αν πάει. Τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα εν γένει και τα γευστικά δημιουργήματα ιδιαιτέρως παράγονται από ελεύθερους ανθρώπους και μόνο. Όσο για μας, είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα σας. Να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας και να σας περάσουμε τη δική μας εμπειρία. Κι όσο για την ανταμοιβή σας; Θα την δείτε στα μάτια των φίλων σας ή τουλάχιστον εκείνων των φίλων σας που είναι το ίδιο ελεύθεροι με σας.

Μαργαρίτα Θεοτοκάτου 04-06-2008 04:07:11

πολύ καλό και δροσιστικό, Επίσης ανάμεσα από το κανταίφι και την κρέμα πασπαλιστή κανέλλα και αμύγδαλο καβουρντισμένο ή φυστίκι, Κι εγώ βρίσκω το σιρόπι λίγο, θάλεγα δύο ποτ. ζάχαρη ενάμισυ νερό

χατικλεια κυριακιδου 23-05-2008 02:02:48

πάρα πολύ καλή συνταγή και εύκολη.απλά αν θέλετε το συνοδεύετε και με παγωτό.

 11-01-2008 01:30:51

katapliktiko

barbie 09-11-2007 06:44:25

Πολύ ωραία συνταγή. Απλά θεωρώ ότι το σιρόπι είναι λίγο...

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.