4 κουταλιές βούτυρο
6 φύλλα κρούστας
1/2 κιλό τυρί μαλακό (κασέρι, κατά προτίμηση)
20 φέτες παστουρμά
2 μέτριες ντομάτες
ελάχιστο κύμινο
μαύρο σουσάμι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΥΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Κοτόπουλο βραστό ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
Λιγκουϊνια αραμπιάτα με σκόρδο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
Αρνί καπαμά ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Μακαρονάδα από στρείδια ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
Αρνί με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΝΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ME ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...

Συνταγές » Πίτες
Προηγούμενη Συνταγή 8 από 10  Επόμενη

ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 7 ψήφοι




 

Υλικά

4 κουταλιές βούτυρο
6 φύλλα κρούστας
1/2 κιλό τυρί μαλακό (κασέρι, κατά προτίμηση)
20 φέτες παστουρμά
2 μέτριες ντομάτες
ελάχιστο κύμινο
μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε το ταψάκι και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα. Βάζουμε μία πρώτη στρώση τυρί, κομμένο σε λεπτές φετούλες, και από πάνω τον παστουρμά και τις φέτες ντομάτας.
2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ελάχιστο κύμινο πάνω στις ντομάτες, στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες τυρί και σκεπάζουμε την επιφάνεια με 3 βουτυρωμένα φύλλα. Πασπαλίζουμε την πίτα με μαύρο σουσάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Προηγούμενη Συνταγή 8 από 10  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Χρύσα 19-10-2009 18:44:00

Δεν είμαι και πολύ fun του βούτυρου εκτός κια αν είναι σε τσουρέκια ή σε σιροπιαστά γλυκά...Πάντως όντως ο παστουρμάς και το κασέρι θα βγάλουν το δικό τους <<λάδι>>, οπότε καλύτερα να μην βάλετε πολύ βούτυρο....

σοφια ντονα 18-10-2009 05:52:38

απαντω πολυ αργα στην ερωτηση σου αριστουλα. μαυρο σουσαμι η μαυροκουκι θα το βρεις στα καταστηματα μπαχαρικων, στην οδο ευριπιδου στο κεντρο της Αθηνας. θα βρειςκαταπληκτικα μπαχαρικα και οχι μονο.

χρυσα 18-05-2009 21:37:52

Προσοχή στο κασέρι που θα χρησιμποιήσετε , να μην είναι πολυ αρμυρό, αλλά και στο τσιμένι (το γυρω γυρω) του παστουρμά, ίσως θα ήταν καλύτερο ν'αφαιρεθεί για να μην γίνει η πίτα παραπάνω αρμυρή...Είναι πάντως μια πικάντική ΄πιτα που αρέσει ίδίως στους Καραμανλήδες (Καππαδόκες) αφού τρελαίνονται για παστουρμά...

σοφια ντονα 13-01-2009 08:47:09

στην πιττα κεσαρειας δεν βαζω βουτυρο αλλα λαδι. ειναι πιο νοστιμη και περισσοτερο υγιεινη

κελλυ 09-10-2008 09:04:29

πού θα βρω μαύρο σουσάμι?

ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 16-04-2008 00:14:04

Παρακαλώ πολύ, θα μπορουσατε να μου πείτε πού θα βρω μαύρο σουσάμι;

ΕΛΕΝΗ 10-04-2008 06:20:49

σε αυτη την πιτα βαζουμε ελαχιστο βουτυρο γιατι και ο παστουρμας και το κασερι βγαζουν οταν ψηθουν και την κανουμε με χοντρο παραδοσιακο φυλλο γιατι αλλοιως γινεται πολυ λιπαρη ,μαλιστα οι καππαδοκες εψηναν πρωτα τα φυλλα ενα -ενα για να μην ρουφηξουν πολυ.αυτα

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.