Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λυθρίνι
και ασφαλώς προέρχεται από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια,
τσίλι και φρέσκο κόλιαντρο είναι πράγματα που περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο
πιάτο. Όμως το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη αντικατοπτρίζουν την ισπανική επίδραση
στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο και το κόλιαντρο στο Μεξικό,
αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους έχει πια
ξεχαστεί. να σημειωθεί ότι μια καυτή και νερουλή σάλτσα, όπως αυτή, με τη θερμότητα και
τη λεπτόρρευστη υφή της, κάνει το ζυμαρικό να εξακολουθεί να βράζει για αρκετά λεπτά. Για
το λόγο αυτό, αφήνουμε το ζυμαρικό υπο-βρασμένο κάπως. Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό
προκειμένου για φρέσκο ζυμαρικό, που βράζει σε πολύ λίγο χρόνο.
Η βενετσιάνικη λέξη για τις γαρίδες είναι "scampi", που προέρχεται από την τοπική διάλεκτο
και εννοεί το είδος γαρίδας που βρίσκεται στην Αδριατική στην περιοχή της Βενετίας.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef! Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
Σου αρέσουν τα δώρα? Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!