2 λεπτά φιλέτα σολoμού όχι παγωμένα
1-2 μέτρια κρεμμύδια ξηρά (ή 4 φρέσκα) ψιλοκομμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο συνολικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 μέτρια πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζ. γάλα
μίγμα μπαχαρικών Cajun
250 γρ. λιγκουίνια
ντοματάκια (προαιρ.)
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Παρμεζάνα τριμμένη για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ MOZZARELLA ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΟΝΤΣΙΝΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ ...
Μακαρονάδα με τόνο ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΟΣΠΟΡΟΥΣ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
Μπακαλιάρος με σέλινα και κάστανα ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΨΑΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 109 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛOΜΟ CAJUN 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 λεπτά φιλέτα σολoμού όχι παγωμένα
1-2 μέτρια κρεμμύδια ξηρά (ή 4 φρέσκα) ψιλοκομμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο συνολικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 μέτρια πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζ. γάλα
μίγμα μπαχαρικών Cajun
250 γρ. λιγκουίνια
ντοματάκια (προαιρ.)
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Παρμεζάνα τριμμένη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το διατηρούμε ανακατεύοντάς το με ελαιόλαδο.
2. Στο μεταξύ βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε, ώσπου να μαραθούν. Στη συνέχεια βάζουμε την πιπεριά και το σκόρδο και τηγανίζουμε, ώσπου να μαραθούν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Ρίχνουμε μίγμα μπαχαρικών cajun πάνω στα φιλέτα σολομού και μετά τα ρίχνουμε στην καυτή κατσαρόλα
- θα πρέπει να καπνίζουν. Αν το εξωτερικό του φιλέτου ροδίζει πολύ γρήγορα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να δώσουμε χρόνο στο εσωτερικό να ψηθεί (εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου). Μόλις η μια πλευρά του φιλέτου ροδίσει, ρίχνουμε σος και το γυρίζουμε από την άλλη.
4. Ρίχνουμε στο ζεστό ζυμαρικό περίπου 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, χωρίς να το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα ώσπου να ζεματάει και ρίχνουμε στο ζυμαρικό μόνο όσο μπορεί να απορροφήσει. Συγχρόνως ρίχνουμε ανακατεύοντας περίπου 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών cajun. Μόλις τα φιλέτα σολομού σκουρύνουν κι από τις δυο πλευρές, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
5. Ρίχνουμε γρήγορα το ζυμαρικό σε δυο πιάτα σερβιρίσματος κι από πάνω βάζουμε τα τηγανητά λαχανικά. Στη συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα σπάζουμε τα φιλέτα σολομού σε μπουκιές και τα ρίχνουμε πάνω στο ζυμαρικό.
6. Ρίχνουμε άφθονη παρμεζάνα και γαρνίρουμε με τις τομάτες κομμένες στη μέση και φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε με ψημένο σκορδόψωμο και σαλάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 109 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.