500 γρ λιγκουίνια, φετουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/3 φλιτζ. χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο κόλιαντρο
κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου για γαρνίρισμα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΧΑΤ (Luohan Daxia) ...
Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΧΟΡΣΡΑΝΤΙΣ ΣΟΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ...
Φετουτσίνια με καπνιστό σολωμό (Ι) ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Χοιρινό Κρασάτο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΙΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ...
MΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
Πέννες με πράσινα χτένια ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ ...
ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 148 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΛΥΘΡΙΝΙ 0 ψήφοι




 
Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λυθρίνι και ασφαλώς προέρχεται από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και φρέσκο κόλιαντρο είναι πράγματα που περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο πιάτο. Όμως το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη αντικατοπτρίζουν την ισπανική επίδραση στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο και το κόλιαντρο στο Μεξικό, αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους έχει πια ξεχαστεί. να σημειωθεί ότι μια καυτή και νερουλή σάλτσα, όπως αυτή, με τη θερμότητα και τη λεπτόρρευστη υφή της, κάνει το ζυμαρικό να εξακολουθεί να βράζει για αρκετά λεπτά. Για το λόγο αυτό, αφήνουμε το ζυμαρικό υπο-βρασμένο κάπως. Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό προκειμένου για φρέσκο ζυμαρικό, που βράζει σε πολύ λίγο χρόνο.
Υλικά

500 γρ λιγκουίνια, φετουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/3 φλιτζ. χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο κόλιαντρο
κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου για γαρνίρισμα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Χύνουμε το χυμό γλυκολέμονου σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Βγάζουμε το σκέπασμα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για 3 ακόμη λεπτά και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα και ποσάρουμε απαλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις το ψάρι γίνει, ρίχνουμε ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κολίαντρο στη σάλτσα.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό (Βλ. σημ. παρακάτω).
5. Ρίχνουμε κουταλιές από σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, γαρνίρουμε με κλαράκια κόλιαντρου και φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 148 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.