Το Carne Mechada, από τη Βενεζουέλα, είναι ένα αργομαγειρεμένο, γευστικό και τρυφερό πιάτο μοσχαριού που πηγαίνει καλά με ρύζι και λαχανικά στο πλάι ή ως γέμιση σε πιπεριές, τορτίγιας ή σε ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Η συντήρηση του χοιρινού κρέατος, είτε ως μπριζόλες με το κόκαλο είτε ως χονδροκομμένες λωρίδες παντσέτας, στο ίδιο του το λίπος (γλίνα) συνηθίζεται με μικρές παραλλαγές σε πολλά μέρη, από τη νότια Εύβοια ως τα Κυκλαδονήσια και από τη Ρούμελη μέχρι τη Μάνη. Από αυτό το συντηρημένο κρέας γίνεται ο πασπαλάς, το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Κέας.
Ο συνδυασμός του ζουμερού χοιρινού και των μανιταριών με τα τραγανά πράσινα πλατιά φασόλια και τον ευωδιαστό βασιλικό σε αυτό το ψιλοτηγανισμένο με τζίντζερ και σκόρδο πιάτο, είναι απόλυτα νόστιμος. Σερβιρισμένο με απλό ρύζι γιασεμιού στον ατμό, δίνει το τέλειο, γρήγορο, μεσοβδομαδιατικο δείπνο.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef! Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
Σου αρέσουν τα δώρα? Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!