Καλό πρώτο πιάτο ή και κύριο, αν συνοδευτεί από μια τραγανή πράσινη σαλάτα και ξηρό λευκό κρασί.
Υλικά
Μερίδες 4
1 φλιτζ. (200 γρ.) ρύζι μακρύκοκκο ξεπλυμένο
500 γρ. μικρά μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές, 2 κόκκινες και 1 κίτρινη, ξεσποριασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι τεμαχισμένο
200 γρ. φιλέτα από στήθος γαλοπούλας κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ρύζι σε 3 φλιτζ. ελαφρά αλατισμένο νερό.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τη γαλοπούλα και το κρεμμύδι. Μόλις η γαλοπούλα ροδίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμνε το μαγείρεμα σε αρκετά δυνατή φλόγα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
3. Στραγγίζουμε το ρύζι, το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φλόγα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 1 από 11
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!